Ga naar de inhoud

Parkeren parijs centrum

PARKEREN IN HET CENTRUM VAN PARIJS

PARKEREN PARIJS CENTRUM Wanneer u de intentie heeft Parijs te bezoeken, en als vervoermiddel heeft gekozen gebruik te maken van de auto, dan zult u ook behoefte hebben om uw auto op een veilige en liefst bewaakte plek te parkeren om Parijs te bezichtigen en uw inkopen te gaan doen. Een aantal tips en adviezen zullen u zeker op weg helpen om zonder problemen te parkeren in het mooie centrum van Parijs.

SCHILLEN INDELING PARKEREN PARIJS CENTRUM

Het centrum van Parijs bestaat uit een drietal schillen of ringen. De binnenste schil is de kleinste schil in omtrek, en omvat het gebied van de Eiffeltoren, de Champs Elysees, de Opera, de Republique, de Notre-Dame en tot slot Montparnasse. Parkeren in dit deel van het centrum van Parijs kost het publiek 3,60 euro per uur. De maximale toegestane parkeertijd is 2 uur en parkeren is mogelijk van maandag tot en met zaterdag van 09:00-19:00 uur. Er bestaat een mogelijkheid te betalen met uw creditcard of een Carte Cartella parkeerkaart, verkrijgbaar bij de kiosken voor 15 tot 40 euro. De middelste schil loopt van Bois de Boulogne naar Les Batignolles en vervolgens naar Bercy tot Austerlitz. Voor het parkeren Parijs centrum in deze schil betaalt u 2,40 euro. Parkeren Parijs centrum in de buitenste schil kost het publiek 1,20 euro per uur. Uiteindelijk vaak nog betaalbaar genoeg als je even wil stoppen voor een lekkere gezonde lunch in de lichtstad.

PARKEERGARAGES PARIJS CENTRUM

In de drukke winkelstraten van Parijs en bij toeristische gebieden zijn er veel openbare ondergrondse parkeergarages te vinden. Het tarief hiervoor bedraagt 3-4 euro per uur. Dit hangt mede af van het arrondissement waar u wilt parkeren. Goed om te weten is dat er voor langparkeren en parkeren Parijs centrum in het weekend speciale tarieven worden gehanteerd. Met de 160.000 parkeerplaatsen die Parijs rijk is wordt dus ruimschoots voorzien in de behoefte aan parkeermogelijkheden voor het publiek.